Technisch webanalist

Solliciteer nu

Web Analist

32-36 uur per week

Full-time / Part-time · Hilversum

Ben jij die technisch webanalist voor wie het tijd is om je langer dan één project in te zetten voor een creatieve organisatie met maatschappelijk belang? Dan is dit je kans!

Wie zijn wij?
Als technisch webanalist kom je te werken in het in 2023 opgezette datateam. Dit is een multidisciplinair team binnen de VPRO met teamleden uit verschillende afdelingen. De huidige bezetting: een product owner, 2 analisten en een data engineer. De opslag, verwerking en analyse van data zit al goed, we zoeken nu versterking op meetvlak. 

 • Wat wordt er van je verwacht?
  Jij bent verantwoordelijk voor correcte metingen van onze websites en apps zodat we onze online prestaties goed door kunnen meten. Je neemt eigenaarschap voor de meetinstrumenten (wij gebruiken Piano Analytics & Matomo). Je weet wat er speelt en mogelijk is met analyticpakketten en welke keuzes er te maken zijn, en daar heb je een mening over.  

 • Je doet voorstellen tot verbetering van de online analytics omgeving en bent je bewust van de gevoeligheden op ethisch vlak rondom dataverzameling. Je kunt vanaf het begin je stempel drukken en daarom verwachten we dat je verantwoordelijkheid durft te nemen. 

 • Je vindt het leuk om altijd te worden uitgedaagd. De VPRO is nog lerende op datavlak, dus er zijn veel kansen om het verschil te maken en meteen resultaat van je werk te zien. 

 • Je zit vooraan in de keten van metingen binnen de gehele organisatie en voert deze samen uit met de data-engineer en webanalisten. Je inventariseert zelfstandig of in teamverband, informatiebehoeften binnen de organisatie en bent in staat om deze om te zetten in meetmethodes, meetplannen en tagging. Indien nodig kun je deze de technische inrichting zelf doen. Je neemt initiatief om nieuwe voorstellen te doen en krijgt anderen daarin mee middels duidelijke communicatie.

 • Je ontsluit online data voor verder gebruik in rapportages en dashboards (wij gebruiken PowerBI). Hiervoor is het noodzakelijk dat je nauwkeurig te werk gaat en oog hebt voor detail.

Wat bieden we?
Als Technisch Webanalist bij VPRO heb je de mogelijkheid om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van het datateam. Je speelt een essentiële rol in het mogelijk maken van data gestuurde besluitvorming en het genereren van waardevolle inzichten voor de omroep. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6%, eindejaarsuitkering. Het salaris ligt afhankelijk van leeftijd en ervaring tussen de € 3.118,48 en € 4.742,43 bruto op basis van 36 uur, voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Reageren?
Binnen de VPRO streven wij bij de VPRO naar een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de Nederlandse samenleving. Iedereen moet zich vrij voelen om bij de VPRO binnen te komen en zich herkennen in de verhalen die we vertellen. VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent.  

In plaats van een klassieke sollicitatie/motivatiebrief lezen we graag je antwoorden op enkele vragen, vergezeld door je CV.

Stuur je CV en beantwoord de vragen de vragen via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Onno Bruins, Product Owner Data, via o.bruins@vpro.nl

Bij de VPRO

 • werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving

 • staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur (mooiste pand van Hilversum, al zeggen we het zelf) op 7 minuten lopen van NS station in een bosrijk gebied

 • heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

 • krijg je een laptop ter beschikking

 • heb je binnen je functie alle mogelijkheden om je eigen werk in te delen

 • beleef je legendarische zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten

 • eet je in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant en kun je de heerlijkste koffie halen bij onze gecertificeerde barista's in ons eigen Petit Café

 • geniet je 200 vakantie-uren per jaar

 • Heb je onbeperkt toegang tot mentale zorg en psychologische ondersteuning via het platform van OpenUp.nl.

Duurzaamheid

Bij de VPRO werken we zo duurzaam mogelijk. We zetten meerdere instrumenten in om onze CO2-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen. Zo werken we onder andere met albert, een internationaal duurzaamheidsplatform voor omroepen, dat als doel heeft de CO2-uitstoot van het productieproces te beperken tot een minimum.