Social media redacteur Argos

Solliciteer nu

Social media redacteur Argos

36 / 20 uur per week

Full-time / Part-time · Hilversum

Ben jij iemand die de inhoud van onze onderzoeken en uitzendingen kan vertalen naar pakkende social content en online producties? Lees dan gauw verder.

Ter versterking van onze online redactie zijn wij per direct op zoek naar een: 

Social media redacteur Argos
eerste 6 maanden 36 uur per week
laatste 6 maanden  minimaal 20 uur (in overleg en afhankelijk van beschikbaar werk)

Wie zijn wij?
Argos is hét journalistieke onderzoeksprogramma van HUMAN en VPRO. In onze verhalen leggen we maatschappelijke misstanden bloot, onthullen wat beleidsmakers verborgen willen houden en laten het verschil tussen beeld en werkelijkheid zien. Dat doen we sinds jaar en dag op NPO Radio 1, maar ook online en sinds afgelopen jaar op NPO 2 met onze tv-uitzendingen. Daarnaast werkt Argos in 2024 ook aan verschillende podcastseries.

De redactie bestaat uit een team van programmamakers, een online redacteur, een producer, een eindredacteur en stagiairs. We zijn bevlogen makers en werken hard. Maar er kan, mag en moet ook gelachen worden. Vaak om de absurditeit die we in ons werk tegenkomen, vaak ook om onszelf. De redactie staat bol van kennis, kunde en vakmanschap en we helpen elkaar graag.

Wat wordt er van je verwacht?

 • Argos wil online verder groeien aan een sterk journalistiek platform/merk, waar alle journalistieke producten een plek krijgen en de bezoeker de verdieping kan vinden die hij/zij/hen zoekt. Je hebt kennis van social media, hebt ervaring met Adobe programma’s en weet om te gaan met CMS-systemen.

 • Als online redacteur bij Argos ben je medeverantwoordelijk voor het bedenken, uitvoeren en plaatsen van de online- en social content, zowel op argosonderzoekt.nl, radio1.nl en op de verschillende social media kanalen. Je hebt een vlotte pen waarmee je weet aan te sluiten bij de toon en doelgroep van Argos.

 • Ook zie jij waar de online kansen liggen en bedenk jij met jouw collega’s nieuwe ideeën en formats waarmee de online positie van Argos kan worden versterkt. Je ziet waar onze online kansen liggen en weet daar passende content voor te maken.

 • Je bent bereid af en toe in de weekenden/avonduren te werken, wanneer Argos uitzendingen heeft.

Wat bieden we?
Een leuke en interessante baan op de online redactie van een échte onderzoeksredactie. Een mooie kans om de macht te controleren, soms het verschil te maken en misschien wel bij te dragen aan een rechtvaardiger wereld. We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst bij de VPRO aan van 1 jaar.  Het salaris zal, afhankelijk van kennis en ervaring, liggen tussen € 2.711,89 en € 3.100,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Reageren?
Dan kijken we uit naar je sollicitatie! Binnen de VPRO streven we naar een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de Nederlandse samenleving. Iedereen moet zich vrij voelen om bij de VPRO binnen te komen en zich te herkennen in de verhalen die we vertellen.
We wijken af van de traditionele wijze van solliciteren met motivatiebrief en CV. In plaats van de motivatiebrief verwachten we dat je enkele inhoudelijke vragen beantwoordt. 

Altijd al een bijdrage willen leveren aan dit unieke onderzoeksprogramma? Reageer dan direct en stuur ons je antwoorden op de vragen met CV uiterlijk 25 juli 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.

Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Camille Schaepman, online redacteur Argos, tel.: 06-24537267 & Nicoline Tania, Producer Argos, tel: 06-5119567.

Bij de VPRO

 • werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving
 • staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur (mooiste pand van Hilversum, al zeggen we het zelf) op 7 minuten lopen van NS station in een bosrijk gebied
 • heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • krijg je een laptop ter beschikking
 • heb je binnen je functie alle mogelijkheden om je eigen werk in te delen
 • beleef je legendarische zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten
 • eet je in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant en kun je de heerlijkste koffie halen bij onze gecertificeerde barista's in ons eigen Petit Café
 • geniet je 200 vakantie-uren per jaar
 • Heb je onbeperkt toegang tot mentale zorg en psychologische ondersteuning via het platform van OpenUp.nl.

Duurzaamheid

Bij de VPRO werken we zo duurzaam mogelijk. We zetten meerdere instrumenten in om onze CO2-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen. Zo werken we onder andere met albert, een internationaal duurzaamheidsplatform voor omroepen, dat als doel heeft de CO2-uitstoot van het productieproces te beperken tot een minimum.