Redacteuren/Researchers nieuw cultuurprogramma

Solliciteer nu

Redacteuren/Researchers

36 uur per week, waaronder de zaterdag

FULL-TIME · HILVERSUM

Voor een nieuw cultuurprogramma met Nadia Moussaid op NPO2 zoeken we met ingang van 15 september of uiterlijk 1 oktober a.s.

REDACTEUREN/RESEARCHERS (m/v)

voor 36 uur per week, waaronder de zaterdag

Wat gaan we doen?
De VPRO komt vanaf januari 2020 met een nieuw programma op het gebied van boeken, films, muziek en andere kunstvormen. Het zal wekelijks te zien zijn op NPO 2 op de zaterdagavond en de presentatie is in handen van Nadia Moussaid. Het publiek kan een grensverkennend programma verwachten in de rijke traditie van de VPRO met veel extra verdieping online.

Aan de hand van actuele thema’s die worden behandeld in boeken, films en muziek gaat Nadia met gasten in gesprek over de wereld van nu. We gaan nadrukkelijk op zoek naar de relatie tussen cultuuruitingen en actuele ontwikkelingen in de samenleving, in binnen- en buitenland.
Het programma krijgt naast de televisie-uitzendingen een uitgebreide website met o.a. een interactieve leesclub en online video en werkt samen met het dagelijkse radioprogramma Nooit meer Slapen.

Wat ga je doen?
Als redacteur/researcher bereid je interviews voor en onderhoud je contact met de gasten voorafgaand aan de opnamedagen en tijdens de opnames zelf. Je signaleert interessante nieuwe ontwikkelingen binnen de actualiteit en binnen de culturele wereld in het bijzonder en zet dit om in originele en interessante invalshoeken voor gesprekken en programma-ideeën.

Je overtuigt met verve gasten uit binnen- en buitenland, vaak ook via hun management, deel te nemen aan het programma. Je neemt deel aan het dagelijks redactieoverleg en doet voorstellen over de verdere invulling van het programma en de bijbehorende crossmediale uitingen.

Wie ben jij?
Een zelfstandige redacteur met HBO/Universitair werk- en denkniveau, journalistieke kennis en een groot hart voor cultuur.

  • Je volgt de achtergronden van het nieuws, hebt kennis van de laatste ontwikkelingen op cultureel gebied en je bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, actualiteiten en trends.
  • Je hebt ruime journalistieke ervaring, bij voorkeur opgedaan bij studioprogramma’s op tv.
  • Je kunt goed interviewen en bent creatief in het bedenken van (invalshoeken voor) gespreksonderwerpen.
  • Je bent bereid in de weekenden te werken en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
  • Je bent stressbestendig en weet onder (grote) tijdsdruk te presteren.
  • Je bent creatief, inspirerend en hebt overtuigingskracht.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en schrift, zowel Nederlands als Engels. Frans is een pré.
  • Je hebt een relevant netwerk in de culturele wereld.
  • Je bent in staat zowel met een helikopterblik naar de stand van de wereld te kijken, als in te zoomen op relevante details.
  • Je bent bekend met de mogelijkheden van social media en weet welk medium je waar voor moet gebruiken.Wat bieden we?
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 36 uur per week, met ingang van 15 september of uiterlijk 1 oktober 2019 voor de duur van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring (inschaling klasse F t/m H). De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering.

Reageren?
De VPRO wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen.

Je gemotiveerde reactie met CV ontvangen we graag uiterlijk 28 juli 2019 via onderstaande button.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 5 augustus 2019.

Mocht je wegens vakantie verhinderd zijn op deze dag dan is er in overleg de mogelijkheid op een andere datum een sollicitatiegesprek te voeren.

Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij Anouk Kamminga, Hoofdredacteur Media: a.kamminga@vpro.nl

Bij de VPRO

• werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving

• staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur op 7 minuten lopen van NS station

• heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

• ben je vrij om je eigen tijd in te delen

• beleef je gedenkwaardige zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten

• eet je, lekker belangrijk, in een prima restaurant

• geniet je van 200 vakantie-uren per jaar

• krijg je 8% vakantietoeslag én 6% decemberuitkering