Online Redacteuren/Researchers Argos

Solliciteer nu

ONLINE REDACTEUREN/RESEARCHERS

32 uur

PART-TIME · HILVERSUM

Het onderzoeksjournalistieke radioprogramma Argos wordt gemaakt door de VPRO en Human en brengt al sinds 1992 wekelijks verdiepende reportages op NPO Radio1 (zaterdag 14.00 – 15.00 uur), waarmee we maatschappelijke misstanden blootleggen, onthullen wat beleidsmakers verborgen willen houden en het verschil tussen beeld en werkelijkheid laten zien. Die verdieping willen we nu ook online brengen. Daarom zoekt Argos voor een nieuw op te zetten online platform z.s.m.:

online redacteuren/researchers m/v
(32 uur per week)

Wie zijn wij?
Het onderzoeksjournalistieke team van Argos bestaat uit programmamakers, redacteuren, een presentator, een producer, een eindredacteur en stagiairs. Daarnaast werken we met meerdere freelance medewerkers. We zijn een ambitieus team en willen altijd de onderste steen boven halen in onze onderzoeken.


Wat zijn de werkzaamheden?
Als online redacteur doe je voorstellen voor (online) publicaties en bedenkt invalshoeken bij de onderwerpen en thema’s die Argos Online behandelt. Je doet zelfstandig research en schrijft teksten voor op de website en sociale media. Je verricht opname- en montagewerkzaamheden ten behoeve van online video’s en podcasts. Je bedenkt voorstellen voor een crossmediale aanpak en je houdt binnen jouw vakgebied de redactie op de hoogte van nieuwe (online) ontwikkelingen.

Wie ben jij?
Je bent een communicatief talent met een passie voor online media-uitingen.

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met liefst een (onderzoeks)/journalistieke achtergrond.
  • Je beschikt over een goede pen om ingewikkelde kwesties helder te verwoorden voor het Argos publiek.
  • Je bent opgegroeid met nieuwe media als Facebook, Twitter en Instagram, en heb je affiniteit met podcasts.
  • Je bent vertrouwd met sociale media en in verschillende online-tools weet je snel je weg te vinden.
  • Je hebt ervaring met het werken met een CMS (bijvoorbeeld Magnolia), hebt kennis van Google Analytics en liefst ook met Adobe Photoshop en Final Cut Pro, of bent bereid dit te leren.
  • Je werkt graag in teamverband, maar kunt ook goed zelfstandig aan de slag, je bent oplossingsgericht en initiatiefrijk.
  • Je bent creatief als het gaat om het vertellen van verhalen en hebt ideeën om de crossmediale aanpak van Argos Online te versterken.

Wat bieden we?
Een leuke baan op een onderzoeksredactie. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot en met 31 december 2019 bij de VPRO voor 32 uur per week. Bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende organisatorische omstandigheden is een verlenging daarna mogelijk. De functie is ingedeeld in salarisschaal F en het salaris zal, afhankelijk van kennis en ervaring, liggen tussen   € 2.261,00 en € 3.324,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Reageren?
De VPRO en Human stellen inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een bijdrage willen leveren aan dit unieke onderzoeksprogramma? Reageer dan direct via de sollicitatiebutton hieronder en laat je motivatie met CV vòòr 8 augustus 2019 achter. Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Harry Lensink, h.lensink@vpro.nl of Misja Pekel, misja.pekel@human.nl

De eerste selectiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 12 augustus 2019.

Bij de VPRO

• werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving

• staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur op 7 minuten lopen van NS station

• heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

• ben je vrij om je eigen tijd in te delen

• beleef je gedenkwaardige zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten

• eet je, lekker belangrijk, in een prima restaurant

• geniet je van 200 vakantie-uren per jaar

• krijg je 8% vakantietoeslag én 6% decemberuitkering