Online Marketing- & Communicatiespecialist

Solliciteer nu

Online Marketing- & Communicatiespecialist

32 uur

Parttime · Hilversum

De VPRO wil een inclusieve organisatie zijn, die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

De afdeling Publiek & Marketing speelt een belangrijke rol binnen de VPRO, onder meer door het ontwikkelen en uitvoeren van communicatie- en marketingplannen die bijdragen aan optimaal bereik van onze programma’s. Voor de afdeling Publiek & marketing zoeken we per direct een:

Online Marketing- en Communicatiespecialist

Wie zijn wij?
In deze functie ben je onderdeel van het team dat grotendeels in huis alle communicatie- en marketinguitingen ontwikkelt en begeleidt van concept tot uitvoering. Je werkt in het team samen met andere marcomspecialisten en marcommedewerkers; buiten het team werk je veelvuldig samen met redacties, het creatief bureau, NPO en het team online. Het marcomteam werkt zelforganiserend, wat betekent dat er geen teamleider is en dat er een beroep wordt gedaan op je eigen verantwoordelijkheid. Het team bepaalt hoe het werk wordt georganiseerd. 

Wat wordt er van je verwacht?

 • In de rol van (online) marcomspecialist vertaal je ideeën en concepten door naar een onderbouwde campagnestrategie met een off- en online media- en middelenmix voor verschillende titels. Je werkt aan data-gedreven campagnes en ga je aan de slag met de customer journey. Je signaleert kansen om te groeien in online bereik en hebt kennis van multi-channel strategie. Daarnaast volg je de ontwikkelingen op het vakgebied op de voet, heb je kennis van nieuwe kanalen en deel je deze kennis graag met jouw collega’s.
 • Je stuurt marcom-projecten aan waar collega’s uit verschillende teams bij betrokken zijn en je adviseert jouw interne opdrachtgevers over de te volgen strategie. Je bent één van de inspiratoren voor het uitrollen van VPRO-titels. Hiervoor heb je lef en een gezonde dosis overtuigingskracht nodig. Daarnaast neem je een verbindende rol aan binnen het zelfsturend team.
 • Je analyseert en evalueert de uitkomsten en resultaten van de campagnes op basis van vooraf gestelde doelstellingen en verwachtingen. Je formuleert doelstellingen in termen van concreet gedrag en evalueert deze geregeld.
 • Je vertaalt/implementeert de behoeftes en gedrag van het publiek in strategieën en neemt daarin het voortouw om dit bij te houden, op te reageren en op in te springen. Je denkt vanuit online first en het media consumptiegedrag van je doelgroep(en).

Wat bieden we?
Een dynamische en veelzijdige baan, in eerste instantie voor een jaar. Bij goed functioneren en organisatorische omstandigheden is een verlenging daarna mogelijk. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal €3.359,59 en maximaal €4.600,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Ben je geïnteresseerd?
Dan kijken we uit naar je sollicitatie! Binnen de VPRO streven wij naar een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de Nederlandse samenleving. Iedereen moet zich vrij voelen om bij de VPRO binnen te komen en zich herkennen in de verhalen die we vertellen. VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent.

In plaats van een klassieke sollicitatie/motivatiebrief lezen we graag je antwoorden op een aantal vragen, vergezeld door je CV. Voeg jij iets toe wat je denkt dat we bij de VPRO nog missen? Vermeld dit in één van de vragen.

Solliciteer uiterlijk 4 juni 2023 via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marion van Dam, Marcom specialist, m.van.dam@vpro.nl

Bij de VPRO

 • werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving
 • staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur (mooiste pand van Hilversum, al zeggen we het zelf) op 7 minuten lopen van NS station in een bosrijk gebied
 • heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • krijg je een laptop ter beschikking
 • heb je binnen je functie alle mogelijkheden om je eigen werk in te delen
 • beleef je legendarische zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten
 • eet je in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant en kun je de heerlijkste koffie halen bij onze gecertificeerde barista's in ons eigen Petit Café
 • geniet je 200 vakantie-uren per jaar

Duurzaamheid

Bij de VPRO werken we zo duurzaam mogelijk. We zetten meerdere instrumenten in om onze CO2-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen. Zo werken we onder andere met albert, een internationaal duurzaamheidsplatform voor omroepen, dat als doel heeft de CO2-uitstoot van het productieproces te beperken tot een minimum.