Lead ontwikkelaar

Solliciteer nu

Lead Ontwikkelaar

- Jaarsalaris max € 69.000 bruto -

Word je enthousiast als je jouw talenten kunt inzetten in een creatieve, digital-minded omgeving, met toffe collega’s, dicht op de inhoud, bij de meest eigenwijze omroep van Nederland? Om ons publiek te inspireren met projecten die onafhankelijk, vernieuwend, divers, maatschappelijk relevant en grensverleggend zijn? Lees dan door.

FULL-TIME · HILVERSUM

Wie zijn wij?

We zijn de digitale mensen achter sites als vpro.nl, 3voor12, Tegenlicht en VPRO Cinema. Wij bedenken en realiseren innovatieve online projecten als Home Smart Home, Door het hart van China en 30 jaar Dutch Dance. We zijn ook de afdeling achter het omroepbrede audio/video metadata-systeem en de API’s die door NPO.nl en omroepsites worden gebruikt.

In teams van conceptontwikkelaars, designers en front- en backend ontwikkelaars bouwen we aan nieuwe websites, apps en interactieve verhalen. Onze afdeling fungeert als kenniscentrum voor programmamakers binnen de VPRO. Binnen de omroep trekken we technologische innovatie. We onderzoeken en ontwikkelen nieuwe manieren van publiceren, programma's maken en communiceren met het publiek. We zijn creatief en informeel, professioneel en fanatiek. In totaal werken we met circa 20 mensen aan kort- en langlopende projecten.

Wat ga je doen?

Als Lead Ontwikkelaar speel je een centrale rol in het ontwikkelteam van VPRO I&DM. Je ontwikkelt mee aan een breed scala van projecten, van volledige websites, webapps, mediaspelers en redactionele tooling tot uitbreiding van onze frameworks en API’s. Ook zorg je ervoor dat de uitgebreide hostingomgeving goed blijft draaien. Je bewaakt in deze functie de onderlinge samenhang en structuur van onze applicaties.

Als rechterhand van de teamleider Digitale Techniek help je bij het ontwerpen van de architectuur en bij het continu verbeteren van de ontwikkelprocessen. Je betrekt het development team bij deze processen en zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde manier te werk gaat. En je durft met enthousiasme uitdagingen aan te gaan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor interne en externe stakeholders in het operationele bouwproces.

Wie ben jij?

Je bent niet alleen een uitstekende programmeur maar beschikt ook over goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om snel te schakelen. Je bent een slimme teamspeler met een stevige en brede technische basis. Je kunt complexe problemen overzien en kan een afweging maken tussen pragmatisme en de langere termijn. 

 • Je hebt zeer ruime ervaring met Java en kent frameworks als Spring, Guice en Hibernate
 • Je hebt ervaring met het plannen en coördineren van software-ontwikkelprocessen
 • Je kunt uitstekend modulair en objectgeoriënteerd programmeren
 • Je hebt ruime ervaring met het maken van (Restful) API’s en je kent Linux als je broekzak
 • Je bent proactief en weet zelfstandig complexe projecten tot een goed einde te brengen
 • Je bent communicatief sterk, je kunt moeiteloos schakelen tussen techneuten en niet-techneuten.
 • Je bent op de hoogte van en nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en tools en hebt de ambitie om mee te denken hoe die in te zetten
 • Je bent stressbestendig, eigenwijs én een teamspeler
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Magnolia CMS, Postgresql, Elasticsearch en Ansible
 • Je bent niet bang om ook JavaScript, HTML en CSS aan te raken
 • Ervaring met agile werken is een pré
 • Je kan je in een Nederlands sprekende werkomgeving goed redden.
 • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en beschikt over een Hbo/Universitair werk- en denkniveauWat bieden we?

Een geweldige baan in een creatieve werkomgeving. Een contract voor de duur van een jaar met daarna de intentie -bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden- tot het omzetten naar onbepaalde tijd. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel. Afhankelijk van leeftijd en werkervaring bedraagt het maximum jaarsalaris ruim € 69.000,- bruto, inclusief toeslagen bij een full-time 
(36 uur) werkweek.

De VPRO is een dynamische en veelzijdige werkomgeving waarin ontwikkeling, via bijvoorbeeld conferentiebezoek of opleidingen, wordt gestimuleerd. We organiseren vanuit de afdeling I&DM hackathons en vrije ruimte dagen. Hier krijgt iedereen de kans om zich te ontwikkelen, nieuwe ideeën/technieken te verkennen en waar mogelijk direct toe te passen in onze projecten.

Informeren en solliciteren

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Je gemotiveerde reactie met CV ontvangen we graag uiterlijk 25 oktober 2020 via onderstaande knop. 

Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Mathijn Elhorst, manager Digitale Techniek, m.elhorst@vpro.nl.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Perks van werken bij VPRO Innovatie en Digitale Media

Om de week inspiratieborrels op dinsdagmiddag

Deelname aan hackathons

1x per jaar een legendarisch zomerfeest

Polijst je pingpongkwaliteiten

Toon je kookkunsten tijdens de kerstlunch


Leren van de beste makers op de VPRO School

Werken in het gaafste kantoorpand in Hilversum

Conferentiebezoeken

Samenwerken met radio- en televisieredacties

Ruimte voor allerlei buitenschoolse activiteiten