Interim eindredacteur Medialab

Solliciteer nu

Interim eindredacteur Medialab

24 uur

Part-time · Hilversum

Heb jij altijd goede ideeën en hou je van media en innovatie? Word je enthousiast als je zou kunnen werken bij de meest eigenwijze omroep van Nederland? Lees dan door.

Voor de afdeling VPRO Innovatie & Digitale Media zijn wij per direct op zoek naar een:

Interim eindredacteur Medialab
24 uur
juni - december

Wie zijn wij?
Ons medialandschap verandert in sneltreinvaart. Daarom heeft VPRO in 2015 VPRO Medialab opgericht. Met het lab verkent VPRO hoe nieuwe technologieën (van AR tot smart speakers, van Whatsapp tot Artificial Intelligence) kunnen worden ingezet om vernieuwende verhalen te vertellen. Door middel van innovatieve projecten en experimenten onderzoeken we nieuwe manieren waarop media kan worden gemaakt én gebruikt. We werken in onze projecten actief samen met diverse partijen binnen en buiten de media-sector. VPRO Medialab valt onder de afdeling Innovatie & Digitale Media.

Lees hier meer over onze projecten: vpro.nl/medialab.

Over de VPRO
De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent en publiek aan het denken wil zetten. Je kent de VPRO bijvoorbeeld van De avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, 3voor12, Zomergasten of De Dikke Data Show.   


Wat wordt er van je verwacht?

 • Als eindredacteur ben je verantwoordelijk voor de eindredactie en conceptbewaking van lopende Medialab-projecten. Hiervoor onderzoek je nieuwe mediaformats en -platforms en adviseer je het hoofd van de afdeling Innovatie & Digitale Media over innovatiebeleid en -doelen. Hiervoor is het noodzakelijk dat je op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van media en innovatie.
 • Als eindredacteur geef je leiding aan de redactie van Medialab. Naast het aansturen van een stagiair, een conceptontwikkelaar en een junior conceptontwikkelaar fungeer je ook als gezicht/aanspreekpunt van VPRO Medialab, zowel intern als extern. Als leidinggevende is het belangrijk dat je de feitelijke hoofdlijnen bewaakt zonder relevante details over het hoofd te zien.
 • Als eindredacteur initieer en realiseer je innovatieve projecten. Daarvoor identificeer je relevante partners in verschillende netwerken op projecten te realiseren. Hiervoor zet je je eigen netwerk in, maar ben je ook in staat een nieuw netwerk op te bouwen.
 • Als eindredacteur ben je in contact met de andere teams binnen de afdeling, en met verschillende organen binnen de VPRO en NPO. Je communiceert met Publiek en Marketing over communicatie, en met producers over financiële middelen. Stemt af met NPO-innovatie over je projecten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je zicht hebt op de wijze waarop verschillende werkprocessen van afdelingen op elkaar aansluiten en elkaar beïnvloeden.
 • Tot slot ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de communicatie van Medialab op verschillende platformen (website, social media en nieuwsbrief). Hiervoor is het nodig dat je duidelijk aangeeft wat er van anderen verwacht wordt met betrekking tot de uitvoering en planning van taken. 


Wat bieden we?
Een veelzijdige baan met veel mogelijkheden en verantwoordelijkheden in een dynamische en professionele omgeving. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6%, eindejaarsuitkering. Het salaris ligt afhankelijk van leeftijd en ervaring tussen € 3.359,59 en € 5.284,04 bruto. Vanwege mogelijke veranderingen in de organisatie gaat het in eerste instantie om een interimfunctie, van juni tot en met december 2023. 

Reageren?
Binnen de VPRO streven wij bij de VPRO naar een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de Nederlandse samenleving. Iedereen moet zich vrij voelen om bij de VPRO binnen te komen en zich herkennen in de verhalen die we vertellen. VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent.

In plaats van een klassieke sollicitatie/motivatiebrief lezen we graag je antwoorden op enkele vragen, vergezeld door je CV. Reageer uiterlijk 31 mei 2023 via onderstaande sollicitatiebutton.

Meer informatie over de functie kun je krijgen bij Geert-Jan Bogaerts, Hoofd Innovatie & digitale media, via g.bogaerts@vpro.nl

Bij de VPRO

 • werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving
 • staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur (mooiste pand van Hilversum, al zeggen we het zelf) op 7 minuten lopen van NS station in een bosrijk gebied
 • heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • krijg je een laptop ter beschikking
 • heb je binnen je functie alle mogelijkheden om je eigen werk in te delen
 • beleef je legendarische zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten
 • eet je in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant en kun je de heerlijkste koffie halen bij onze gecertificeerde barista's in ons eigen Petit Café
 • geniet je 200 vakantie-uren per jaar

Duurzaamheid

Bij de VPRO werken we zo duurzaam mogelijk. We zetten meerdere instrumenten in om onze CO2-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen. Zo werken we onder andere met albert, een internationaal duurzaamheidsplatform voor omroepen, dat als doel heeft de CO2-uitstoot van het productieproces te beperken tot een minimum.