Fondsenwerver / klantgroepmanager

Solliciteer nu

Fondsenwerver / Klantgroep-manager

32 uur

PART-TIME · HILVERSUM

De VPRO wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen.

De afdeling Publiek & Marketing speelt een belangrijke rol binnen de VPRO, onder meer door het ontwikkelen en uitvoeren van communicatie- en marketingplannen die bijdragen aan optimaal bereik van onze programma’s. Wegens het vertrek van een collega zoeken we op korte termijn:

Fondsenwerver / klantgroepmanager

(32 uur per week)

Wie zijn wij?
Dankzij onze afdeling kan de VPRO extra investeren in de kwaliteit en ontwikkeling van de programmering. De VPRO heeft een grote schare enthousiaste en betrokken leden, donateurs en abonnees. De afdeling CRM onderhoudt deze relatie en werft nieuwe fans. We zijn wars van platte werving. Het uitgangspunt is dat werven via de inhoud en investeren in de relatie beloond wordt. Onze afdeling fungeert als vertegenwoordiger van het publiek binnen de VPRO. We zijn een hecht en gezellig team.

Wie zoeken we?

Wie ben jij?

Een nieuwsgierige en onderzoekende collega.

• Je hebt minimaal HBO denkniveau en 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

• Je hebt een afgeronde Nima-A en of andere studie op het gebied van Marketing en/of communicatie.

• Je weet je hoe je relaties en netwerken op moet bouwen en onderhouden om je doelstellingen te realiseren.

• Je kunt buiten de gebaande paden denken.

• Je bent analytisch en resultaatgericht.

• Je hebt een open en creatieve geest.

• Je beschikt over een strategisch en conceptueel denkvermogen.

• Je bent ervaren in het opstellen van jaarplannen.

• Je bent in staat om plannen te vertalen naar concrete campagnes en deze uit te voeren.

• Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de VPRO en haar programma’s.

Wat ga je doen?

Voor het CRM-team zijn wij op zoek naar een fondsenwerver voor de particuliere markt. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het werven, behouden en ontwikkelen van de donateursbase en het beleid en de campagnes rondom nalaten. De trouwe achterban van de VPRO weet je constant te verassen en te verleiden met campagnes passend bij de merkwaarden en identiteit van de VPRO. De programma’s van de VPRO spelen hierin de hoofdrol. Je maakt een jaarplanning en bewaakt het deelbudget voor de campagnes en projecten. Je zorgt ervoor dat de jaarplandoelstellingen worden gehaald. Hierbij zijn cross-mediale campagnes het uitgangspunt. Je zorgt ervoor dat de campagnes constant aangescherpt en verbeterd worden op basis van analyse en evaluaties. Je maakt afspraken over prijs en gewenste resultaten met externe leveranciers en partners, monitort en evalueert deze afspraken. In deze functie werk je onder andere samen met de doelgroepanalist, de database marketeer, de andere fondsenwerver en de afdelingen Publieksservice, Marcom en Online Bereik.


Wat bieden we?

Een veelzijdige baan met veel mogelijkheden in een dynamische omgeving met een aanstelling voor in eerste instantie de periode van 1 jaar. De functie is ingedeeld in salarisklasse G van de CAO voor het Omroeppersoneel. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en zal liggen tussen de € 2.599,38 en € 3.965,49 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel waaronder 6% decemberuitkering en 8% vakantietoeslag.

Ben je nieuwsgierig?

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een speciaal contact willen hebben met de achterban van de VPRO? Reageer dan direct en stuur ons je motivatie met CV vòòr 4 augustus onder vermelding van vacaturenummer 1929. Ons email adres is vacature@vpro.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Iris Soeurt (Teamleider CRM) via i.soeurt@vpro.nl. De eerste gesprekken zullen medio augustus plaatsvinden.

Bij de VPRO

• werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving

• staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur op 7 minuten lopen van NS station

• heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

• ben je vrij om je eigen tijd in te delen

• beleef je gedenkwaardige zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten

• eet je, lekker belangrijk, in een prima restaurant

• geniet je van 200 vakantie-uren per jaar

• krijg je 8% vakantietoeslag én 6% decemberuitkering