Eindredacteur Tegenlicht

Solliciteer nu

Eindredacteur Tegenlicht

36 uur

Full-time · Hilversum

De VPRO wil een inclusieve organisatie zijn, die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken. Heb je oog voor inspirerende toekomstverhalen en wil je mensen in beweging brengen? Lees dan verder!

Wij zijn vanaf oktober 2022 op zoek naar een:

Eindredacteur Tegenlicht (m/v/x)

Wie zijn wij?
Tegenlicht is hét toekomstverkennende platform van Nederland. We onderzoeken wereldwijd - in politiek, economie, cultuur, technologie en wetenschap - naar ontwikkelingen en ideeën die onze wereld vormgeven of ons de weg wijzen. Tegenlicht brengt doeners én denkers in beeld wiens werk vooruitloopt op een toekomst die je nog nergens anders gezien hebt. Met filmische middelen zoeken we naar sporen van morgen in de wereld van vandaag.

We zijn een multidisciplinair team met een open blik en hoge ambities. We maken onze producties op verschillende platforms: online, op TV, sociale media, bij onze Meet Ups, op festivals, in de podcast en in onze nieuwsbrief. Kijk ook op onze website.


Wat ga je doen?
Tegenlicht is in transitie. Hoewel de journalistieke en filmische uitgangspunten hetzelfde blijven, zijn we op alle platforms aan het bouwen aan meer zichtbaarheid en een herkenbaarder profiel voor jong en oud. Die transitie is gaande maar nog niet afgerond dus we zoeken een eindredacteur met frisse en vernieuwende ideeën die hieraan kan en wil bijdragen.

Als eindredacteur Tegenlicht ontwikkel je in een multidisciplinair team inspirerende verhalen voor de verschillende platforms. Je geeft samen met je collega-eindredacteur leiding aan ongeveer 20 collega’s die aan verhalen werken – regisseurs, researchers, redacteuren en producers – die je begeleidt van idee tot eindversie. Ook werk je nauw samen met de senior producer betreft financiën en inhoud.


“VPRO Tegenlicht is uniek – al 20 jaar wijst het velen de weg naar de toekomst. De sterke combinatie van verdiepende achtergrondjournalisten en creatieve verhalenvertellers maakt het tot een zeer inspirerende plek om te werken. Aan de vooravond van de vernieuwing is het de kunst om dezelfde kwaliteit en inhoud te borgen in een nieuw jasje. – Sarah Sylbing, Hoofdredacteur VPRO

Wie ben jij?
We werken bij de VPRO en bij Tegenlicht aan het bereiken van nieuwe doelgroepen op nieuwe platforms, die van verdieping, verrassing en vergezichten houden. De eindredacteur die wij zoeken is een multimediale verhalenverteller met een journalistiek hart, die dit veranderproces kan begeleiden en thuis is in het digitale domein.

Als nieuwe eindredacteur Tegenlicht heb je een eigen visie op de toekomst van het media-aanbod en een gevoel voor urgente verhalen. Je creëert binnen het team een veilige en open sfeer waarbinnen iedereen vrij kan denken en werken. Je kan goed luisteren naar de ideeën van de makers, maar bent ook niet bang om knopen door te hakken. Je hebt ervaring als televisiemaker of eindredacteur.


Wat bieden we?
Een inspirerende en uitdagende baan in een groot team met veel ervaring. In eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met daarna de mogelijkheid tot verlenging.

De functie is ingeschaald in salarisschaal J en zal, afhankelijk van leeftijd, kennis en ervaring, liggen tussen de € 3.928,66 en € 6.358,08 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering. Daarnaast biedt de VPRO een thuiswerkregeling aan, is er persoonlijk loopbaanbudget en zijn er veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Informatie en sollicitatie?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent.

Graag ontvangen we je reactie, met motivatiebrief en CV, uiterlijk 21 augustus 2022 via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken staan gepland tussen 26 augustus en 9 september.

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Sarah Sylbing (Hoofdredacteur Media – 0628463660)

Bij de VPRO

  • werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving
  • staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur (mooiste pand van Hilversum, al zeggen we het zelf) op 7 minuten lopen van NS station in een bosrijk gebied
  • heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
  • krijg je een laptop ter beschikking
  • heb je binnen je functie alle mogelijkheden om je eigen werk in te delen
  • beleef je legendarische zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten
  • eet je in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant en kun je de heerlijkste koffie halen bij onze gecertificeerde barista's in ons eigen Petit Café
  • geniet je 200 vakantie-uren per jaar

Duurzaamheid

Bij de VPRO werken we zo duurzaam mogelijk. We zetten meerdere instrumenten in om onze CO2-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen. Zo werken we onder andere met albert, een internationaal duurzaamheidsplatform voor omroepen, dat als doel heeft de CO2-uitstoot van het productieproces te beperken tot een minimum.