Eindredacteur Buitenhof

Solliciteer nu

Eindredacteur Buitenhof

36 uur

Full-time · Hilversum

De redactie van Buitenhof, het politieke live interview- en discussieprogramma van VPRO, BNNVARA en AVROTROS is op zoek naar een

EINDREDACTEUR Buitenhof

(36 uur)

Wie zijn wij?
De redactie van Buitenhof bestaat uit een drietal presentatoren, een online redacteur, drieredacteuren, waarvan één gespecialiseerd in Haagse politiek, een eindredacteur, een adviseur, een producer en een regisseur. Samen verzorgen we wekelijks op zondagochtend de uitzending van Buitenhof vanuit studio De Veemvloer te Amsterdam.


Wat ga je doen?
Als eindredacteur geef je leiding aan deze gedreven redactie, waarbij je de redactieleden journalistiek scherp houdt en samenwerking binnen de redactie stimuleert. Je voert daarbij het vastgestelde personeelsbeleid uit. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je teamleden in hun functie en enthousiasmeert hen om het beste in zich naar boven te halen.

In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van het programma, de redactionele keuzes voor de wekelijkse uitzending en voer je de regie over het crossmediale beleid. Je draagt verantwoording af aan de hoofdredactie van de VPRO, die als penvoerder Buitenhof fungeert namens de deelnemende omroepen. Wekelijks stel je met de redactie en de presentatoren de uitzending samen, waarbij jouw kennis en journalistieke ervaring visie en richting geven aan het definitieve draaiboek. Vanuit jouw expertise ontwikkel je met de hoofdredactie het strategische beleid voor het programma op alle platforms waar Buitenhof aanwezig is en samen met de producer bewaak je de het beschikbare programmabudget.

Wie zoeken we?
Wij zoeken een ervaren journalist die het talent heeft elke week nieuwe invalshoeken bij spraakmakende politieke en maatschappelijke ontwikkelingen te bedenken. Je weet met je inclusieve blik op onze samenleving de connectie te maken naar interessante interviews voor een kritisch publiek. Je hebt aantoonbare, meerjarige relevante ervaring in de media en beschikt over een HBO/Universitair werk- en denkniveau op het gebied van politiek en journalistiek. Je ziet kansen en mogelijkheden om Buitenhof naast het toonaangevende televisieprogramma dat het reeds is, nog steviger neer te zetten op de verschillende online platforms. Je hebt een voorliefde voor het verdiepende interview en ziet het als een uitdaging om iedere week opnieuw in de uitzendingen en online boven de waan van de dag uit te stijgen. Je hebt een visie op hoe Buitenhof een jonger en diverser publiek kan gaan aanspreken.

Je combineert een strategische visie met een pragmatische houding naar de dagelijkse (online) ontwikkelingen en je hebt een uitgebreid relevant netwerk. Je hebt ervaring op het gebied van leidinggeven en de verbindende capaciteiten om alle betrokkenen bij het programma goed te laten samenwerken. Je beschikt vanzelfsprekend over uitstekende communicatieve vaardigheden.


Wat bieden we?
Een dienstverband bij de VPRO voor de duur van één jaar met de intentie - bij goed functioneren – tot verlenging. De startdatum is in overleg (vanaf najaar 2020). Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse J en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal
€ 3.629,95 en maximaal € 5.874,65 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime aanstelling verdeeld over 5 werkdagen. In verband met uitzending op zondag loopt de reguliere werkweek van woensdag tot en met zondag.

Reageren?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een bijdrage willen leveren aan dit unieke programma?

Reageer dan direct en stuur ons je motivatie met CV vòòr 9 augustus 2020. Deze kun je richten aan de VPRO via https://vacatures.vpro.nl/. Uiterlijk 12 augustus 2020 laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een eerste selectiegesprek. Deze gesprekken staan gepland in de week van 16 augustus 2020.

Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Stan van Engelen, s.van.engelen@vpro.nl

Bij de VPRO

• werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving

• staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur op 7 minuten lopen van NS station

• heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

• ben je vrij om je eigen tijd in te delen

• beleef je gedenkwaardige zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten

• eet je, lekker belangrijk, in een prima restaurant

• geniet je van 200 vakantie-uren per jaar

• krijg je 8% vakantietoeslag én 6% decemberuitkering