Community Manager Documentaireplatform 2Doc.nl

Solliciteer nu

Community Manager Documentaireplatform 2Doc.nl

32 uur per week

Part-time · Hilversum

Ben je liefhebber van documentaires en bouw je graag mee aan de grootste documentairecommunity van Nederland? Lees dan verder! 

Voor de redactie van 2Doc.nl zijn we per juli/augustus op zoek naar een:

Community Manager Documentaireplatform 2Doc.nl 
32 uur per week

Wie zijn wij?
2Doc.nl is de thuisbasis voor documentaireliefhebbers, met wekelijks nieuwe films, actuele kijktips én unieke verhalen van achter de schermen. Via de nieuwsbrief en onze sociale mediakanalen ben je als eerste op de hoogte van actueel documentaire-aanbod. Op de site vind je daarnaast een indrukwekkend archief en kijk, lees en praat je mee achter de schermen. Met de rubriek Makers van Morgen biedt 2Doc.nl ruimte aan debuterend documentairetalent.

Als Community Manager word je onderdeel van de redactie van 2Doc.nl die bestaat uit drie online redacteuren, een producer, een assistent-producers, een stagiair en een eindredacteur. We zijn een jonge redactie, hebben ruimte voor experiment en werken nauw samen met publieke omroepen, Nederlandse filmproducenten en toonaangevende filmfestivals.

Wat wordt er van je verwacht?

 • Als Community Manager houd jij volgers en abonnees van onze online kanalen op de hoogte van ons aanbod en benader je (potentieel) geïnteresseerden met relevante inhoud (pr en paid). Je hebt een feilloos taal- en stijlgevoel en controleert berichten voor ze online gaan, zodat ze voldoen aan onze kwaliteitseisen

 • Je stelt de nieuwsbrief samen en maakt, met de redacteuren, inhoud voor de socials. Daarom is het belangrijk dat je overweg kan met Première en Photoshop en pakkend schrijft

 • Je hebt de contentkalender onder je hoede, plant en plaatst inhoud en houdt de voortgang bij collega’s in de gaten. Je bent in staat makkelijk overzicht te creëren

 • Je bent verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de community van 2Doc.nl. Hiervoor durf je buiten de gebaande paden te treden en breng je nieuwe ideeën in

 • Je neemt de redacteuren mee in best practices en trends binnen jouw vakgebied en (her)kent kansen voor socials en nieuwsbrief.

Wat bieden we?
Een gevarieerde en uitdagende baan binnen een bevlogen redactie waarin ruimte is voor ontwikkeling. De functie is beschikbaar van 1 juli / augustus 2024 voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.  Het salaris is afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.711,87 en maximaal € 3.500,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% december-uitkering.

Reageren?
VPRO stelt inhoud en authenticiteit voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Wij hebben ervoor gekozen om de traditionele manier van solliciteren achterwege te laten. Je solliciteert met je CV en beantwoordt de volgende selectievragen die wij hebben geformuleerd. Bundel deze in één Word- of PDF-bestand en upload ze hieronder. 

Vraag 1:
De 2Doc.nl Weekly nieuwsbrief wordt een steeds belangrijker kanaal om onze achterban te informeren. Neem deze https://bit.ly/weekly19mei nieuwsbrief door en benoem wat je opvalt. Stel dat we een doelgroep jonger dan 45 willen gaan bereiken via een nieuwsbrief, wat zou je dan doen/veranderen?

Vraag 2:
Voor deze functie is het belangrijk dat je overweg kan met Première en Photoshop en dat je pakkend schrijft. Deel een (link naar) een door jou gemaakt beeld/video/post en licht toe voor wie dit bericht bedoeld was en waarom je er trots op bent.

Vraag 3:
Wekelijks komen er zo’n acht nieuwe documentaires online op 2Doc.nl en NPO Start. Die documentaires willen we onder de aandacht brengen van onze doelgroepen en dat is best een uitdaging. Jij bent verantwoordelijk voor de contentkalender.

Heb je eerder met contentkalenders gewerkt? Deel dan een (geanonimiseerde) printscreen hiervan en beschrijf hoe je zo’n kalender samenstelt en waar de uitdagingen liggen.

Niet eerder met een contentkalender gewerkt? Geen probleem, beschrijf dan het volgende: Is het je wel eens overkomen dat je een planning moest bijstellen door onvoorziene gebeurtenissen? Kun je daar een voorbeeld van geven? Wat heb je toen gedaan?

Vraag 4:
Met het Instagram-account van 2Doc.nl focussen we ons op de doelgroep 25 tot 45-jarigen. We willen komend jaar het bereik en engagement op het kanaal vergroten. Bekijk het instagram-account en geef ons 3 tips.

Graag ontvangen we je CV en jouw antwoorden op bovenstaande vragen in een Word- of PDF-bestand uiterlijk 18 juni 2024 via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 21 juni. De tweede ronde is gepland op maandag 24 juni. Je hoeft dus geen motivatiebrief te schrijven. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Annica Peeters, Eindredacteur 2Doc.nl, via a.peeters@vpro.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Bij de VPRO

 • werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving
 • staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur (mooiste pand van Hilversum, al zeggen we het zelf) op 7 minuten lopen van NS station in een bosrijk gebied
 • heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • krijg je een laptop ter beschikking
 • heb je binnen je functie alle mogelijkheden om je eigen werk in te delen
 • beleef je legendarische zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten
 • eet je in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant en kun je de heerlijkste koffie halen bij onze gecertificeerde barista's in ons eigen Petit Café
 • geniet je 200 vakantie-uren per jaar
 • Heb je onbeperkt toegang tot mentale zorg en psychologische ondersteuning via het platform van OpenUp.nl.

Duurzaamheid

Bij de VPRO werken we zo duurzaam mogelijk. We zetten meerdere instrumenten in om onze CO2-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen. Zo werken we onder andere met albert, een internationaal duurzaamheidsplatform voor omroepen, dat als doel heeft de CO2-uitstoot van het productieproces te beperken tot een minimum.