Campagnemarketeer

Solliciteer nu

Campagnemarketeer

32 uur

Part-time · Hilversum

Ben je innovatief en creatief, weet je jouw marketingkwaliteiten om te zetten naar impactvolle campagnes die de doelgroep bereiken? Dan hebben wij een uitdagende functie voor jou!

Voor de afdeling Publiek & Marketing zoeken we zo spoedig mogelijk een

CAMPAGNEMARKETEER
Voor de multimediale uitgeverij  (32 uur)

Binnen de multimediale uitgeverij worden bestaande titels (VPRO Gids, VPRO KOOS) geëxploiteerd en nieuwe titels ontwikkeld. De VPRO Gids verschijnt wekelijks en gidst je naar de interessantste programma’s, series, boeken, films, documentaires en podcasts. Dat doen we in een tijdschrift en in de nieuwe online omgeving vprogids.nl, op het filmplatform VPRO Cinema, via de app VPRO KOOS en op social media.

Wat ga je doen?
Als campagnemarketeer bouw je mee aan de nieuwe multimediale uitgeverij. Je bedenkt de campagnes voor bestaande en nieuwe uitgaven om het multimediale merk VPRO Gids te positioneren. De opdracht is om voor het eind van het jaar twee vernieuwende campagnes voor een nieuwe app en de digitale gids te hebben gerealiseerd. Deze twee campagnestrategieën vertaal je uiteindelijk in een briefing voor ons creatief bureau en een (extern) mediabureau, die jouw creatieve ideeën zullen uitwerken. Met jouw marketingexpertise blijf je in nauw contact met deze experts om ervoor te zorgen dat de campagnes op tijd en binnen het budget opgeleverd zullen worden. Je hebt een eigen budget ter beschikking en krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid om dit vervolgens te realiseren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de behoud- en overstapcampagnes van bestaande abonnees. De geformuleerde doelstellingen op instroom, uitstroom en inkomsten vormen hierbij het uitgangspunt.

Je werkt samen met de publisher, channel managers en het editorial team van de uitgeverij en met de andere marketeers binnen Publiek & Marketing. Je maakt deel uit van het CRM-team dat onder andere bestaat uit een marketeer leden, een marketeer donaties en een CRM medewerker.

Wie ben je?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt een afgeronde studie op het gebied van Marketing.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je weet hoe je op basis van data klantroutes inricht.
 • Je neemt graag initiatief en kan goed zelfstandig werken.
 • Je bent creatief en innovatief en weet hoe je de doelgroepen effectief kunt bereiken.
 • Je bent analytisch en resultaatgericht.

Wat bieden we?
Een uitdagende gevarieerde functie binnen ons CRM-team, waar je ervaring kan opdoen met het vermarkten van uiteenlopende online producten, uiteraard met vakkundige begeleiding waar nodig.

De functie is voor de periode van een half jaar. De functie is ingedeeld in salarisklasse G van de CAO voor het Omroeppersoneel. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en zal liggen tussen de € 2.599,38 en € 3.965,49 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel waaronder 6% decemberuitkering en 8% vakantietoeslag.

Reageren?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Wij zijn benieuwd naar je kwaliteiten en jouw ideeën met betrekking tot onderstaand vraagstuk.

We ontvangen graag uiterlijk 9 augustus 2020 een uitwerking van je idee, samen met je CV via onderstaande sollicitatiebutton (een motivatiebrief is niet nodig).

Vraagstuk
De VPRO Gids maakt een vijftal zomerspecials voor haar vaste abonnees. https://www.vprogids.nl/extra/specials/zomerspecials/overzicht.html

Variërend van een interview, een longread tot een podcast. Deze zomerspecials zijn wellicht interessant om ook potentiële abonnees te verleiden om een abonnement te nemen op de digitale VPRO Gids. Wat zijn jouw ideeën hierover en hoe zou jij dat aanpakken?

Bij vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Carolien Fakkert (klantgroepmanager, te bereiken op c.fakkert@vpro.nl) en bij overige vragen kun je contact opnemen met Trang Nguyen Mai (P&O adviseur, te bereiken op t.nguyen.mai@vpro.nl).

Bij de VPRO

 • werk je in een stimulerende en creatieve werkomgeving
 • staat je bureau in een prachtig staaltje architectuur (mooiste pand van Hilversum, al zeggen we het zelf) op 7 minuten lopen van NS station in een bosrijk gebied
 • heb je uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • krijg je een laptop ter beschikking
 • heb je binnen je functie alle mogelijkheden om je eigen werk in te delen
 • beleef je legendarische zomerfeesten en veelbesproken nieuwjaarsfeesten
 • eet je in ons vernieuwde bedrijfsrestaurant en kun je de heerlijkste koffie halen bij onze gecertificeerde barista's in ons eigen Petit Café
 • geniet je 200 vakantie-uren per jaar