Backend Developer

Solliciteer nu

Backend ontwikkelaar

- Jaarsalaris max € 70.000 bruto -

Word je enthousiast als je jouw talenten kunt inzetten in een creatieve, digitale omgeving, met toffe collega's, dicht op de inhoud, bij de meest eigenwijze omroep van Nederland? Om ons publiek te inspireren met projecten die onafhankelijk, vernieuwend, divers, maatschappelijk relevant en grensverleggend zijn? Lees dan verder! 

Full-time / Part-time · Hilversum

Wie zijn wij?

Wij zijn de afdeling Innovatie & Digitale Media, het team achter sites als vpro.nl, 3voor12 en VPRO Cinema en projecten Door het hart van China en 30 jaar Dutch Dance. We zijn ook de afdeling achter het omroepbrede audio/video metadata-systeem en de API’s die door NPO.nl en omroepsites worden gebruikt.

In teams van conceptontwikkelaars, designers en front- en backend ontwikkelaars bouwen we aan nieuwe websites, apps en interactieve verhalen. Onze afdeling fungeert als kenniscentrum voor programmamakers binnen de VPRO. We onderzoeken en ontwikkelen nieuwe manieren van publiceren, programma's maken en communiceren met het publiek. We zijn creatief en informeel, professioneel en fanatiek. In totaal werken we met circa 20 mensen aan kort- en langlopende projecten.

Wat ga je doen?

Als backend ontwikkelaar maak je deel uit van het ontwikkelteam van VPRO I&DM. Je ontwikkelt mee aan een breed scala van projecten, van volledige websites, webapps, mediaspelers en redactionele tooling tot uitbreiding van onze frameworks en API’s. Ook zorg je ervoor dat de uitgebreide hostingomgeving goed blijft draaien.

Wie ben jij?

Je bent een slimme teamspeler met een stevige en brede technische basis. Je kunt complexe problemen overzien en bent in staat een afweging maken tussen pragmatisme en de langere termijn. Zelfkritiek is je niet vreemd en je helpt bij het continu verbeteren van de ontwikkelprocessen. Je denkt verder dan alleen het huidige project en je durft deze met enthousiasme aan te gaan.

  • Je hebt een zeer ruime ervaring met Java en kent frameworks als Spring, Guice en Hibernate. 
  • Je kunt uitstekend modulair en objectgeoriënteerd programmeren.
  • Je hebt ruime ervaring met het maken van (Restful) API's en je kent Linux als je broekzak.
  • Je bent op de hoogte van en nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en tools en hebt de ambitie om mee te denken hoe die in te zetten.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met Magnolia CMS, Postgresql, Elasticsearch en Ansible.
  • Ervaring met agile werken is een pré.
  • Je kunt je in een Nederlands sprekende werkomgeving goed redden.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een werkende functie en beschikt over een HBO / Universitair werk- en denkniveau.Wat bieden we?

Een leuke baan in een creatieve werkomgeving. Een contract voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel. Afhankelijk van leeftijd en werkervaring bedraagt ​​het maximale jaarsalaris  € 70.000, - bruto, inclusief toeslagen, bij een 36-urige werkweek.  

Bij de VPRO vind je een dynamische en veelzijdige werkomgeving waarin ontwikkeling, via bijvoorbeeld conferentiebezoek of opleidingen, wordt gestimuleerd. We organiseren vanuit de afdeling I&DM hackathons en vrije ruimte dagen. Hier krijgt iedereen de kans om zich te ontwikkelen, nieuwe ideeën / technieken te verkennen en waar mogelijke directe toe te passen in onze projecten.

Informeren en solliciteren
De VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan ​​dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Je gemotiveerde reactie met CV ontvangen we graag via onderstaande knop. 

Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Mathijn Elhorst, Teamleider Digitale Techniek via m.elhorst@vpro.nl. 

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Perks van werken bij VPRO Innovatie en Digitale Media

Om de week inspiratieborrels op dinsdagmiddag

Deelname aan hackathons

1x per jaar een legendarisch zomerfeest

Polijst je pingpongkwaliteiten

Toon je kookkunsten tijdens de kerstlunch


Leren van de beste makers op de VPRO School

Werken in het gaafste kantoorpand in Hilversum

Conferentiebezoeken

Samenwerken met radio- en televisieredacties

Ruimte voor allerlei buitenschoolse activiteiten